Rhodesian Ridgeback World Congress 2016

Rhodesian Ridgeback World Congress (RRWC) är ett evenemang där rasentusiaster från hela världen möts, umgås och globalt diskuterar olika ämnen av intresse för rasen rhodesian ridgeback. Temat för 2016 års kongress är "healthy breeding common sence" och ett flertal föreläsningar kommer att hållas i ämnen rörande hälsa, mentalitet och form & funktion.

Kongressen arrangeras vart fjärde år i någon del av världen och hölls för första gången 1984 i Sydafrika. Sedan dess har RRWC besökt Danmark (1988), England (1992), Australien (1996), Nederländerna (2000), USA (2004), Irland (2008) och Kanada (2012). Vid kongressen på Irland beslutades glädjande att ridgebackklubbarna i Sverige, Danmark och Norge tillsammans står som värdar för 2016 års kongress.

Platsen för kongressen är den vackra staden Lund vars historia sträcker sig tillbaka till slutet av 900-talet e.Kr. Stadssiluetten kännetecknas främst av dess domkyrka från 1100-talet som syns på långt avstånd över de skånska slätterna. Stadens anrika universitet, Universitetssjukhuset och etableringen av många internationella storföretag gör den medeltida staden till ett centrum för modern forskning, utveckling och företagsamhet. För den som vill kombinera kultur med shopping så myllrar stadskärnans gatunät av små butiker, kafeer och restauranger. Därutöver så erbjuder stadens omgivningar både vacker lövskog, badstränder och diverse olika aktiviteter som t.ex golf, ridsport, fiske och cykling.

Lund är staden där det förflutna går hand i hand med framtiden, vilket skapar den perfekta atmosfären för möten mellan rasentusiaster från hela världen. Hjärtligt välkommen!

Organisation: SRRS
Datum: 2016-06-29 - 2016-06-30
Sista anmälningsdag: 2016-05-05
Anmälan:

Se www.nordicrrwc.org.

Anmälningsavgift:

Se www.nordicrrwc.org.

Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta arrangören via e-post post@nordicrrwc.org.

Adress: Scandic Star, Glimmervägen 5, 22478 Lund
Karta:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo