Viltspårtävling Väne-Ryr

Varmt välkommen med din anmälan till SRRS Västras årliga viltspårstävling i Väne-Ryr, 1 maj! Tävlingsmomentet är ordinarie öppenklass och hunden ska ha avlagt godkänt anlagsprov för att delta. Start kl.9.30 med lottdragning för startordning och domare. Tävlingen kommer även att vara en kvaltävling till SRRS Viltspårmästerskap 2019, läs mer om det längre ned i texten.

Alla spår kommer att genomföras runt Väne-Ryr med omnejd, beroende på antal startande. Gasolgrill finns för de som vill grilla. Kaffe och dricka finns också att köpa på plats. Prisutdelning sker efter att alla har gått sina spår. Max antal startande hundar kommer att vara 20, för att vi alla ska få en bra dag ihop och göra det rimligt för domarna att hinna döma hundarna.

Vi ser fram emot en mycket trevlig och rolig dag för både hundar och ägare!

SRRS Viltspårsmästerskap 2019
Tävlingen kommer att vara en kvaltävling till SRRS Viltspårmästerskap 2019,vilket är ett nytt mästerskap i samband med BISS-19, då varje lokalavdelning representeras av ett ekipage. Bäst placerat ekipage, som är medlem i Västra, kommer att erbjudas att representera lokalavdelningen där. Övriga lokalavdelningar arrangerar egna kvaltävlingar till BISS.

Viltspårmästerskapet består av fyra kvaltävlingar (öppen klass), en inom varje lokalområde. Följande kvaltävlingar är inbokade just nu:

2019-04-28 SRRS/Södra, Halmstad
2019-05-01 SRRS/Västra, Väne-Ryr
2019-06-01 SRRS/Norra, Alfta
2019-06-26 FINAL, SRRS/Norra, Hälsningland
Vinnaren vid varje kvaltävling är kvalificerad att delta i finalen som arrangeras i samband med BISS-19 i Söderhamn!

Regler för SRRS Viltspårmästerskap 2019
- Respektive lokalavdelning anordnar en (1) officiell viltspårtävling, så kallad ”kvaltävling”, där ekipagen tävlar om kvalificering till finaltävlingen.
- Vid en kvaltävling tillåts hundar från alla lokalavdelningar delta, men endast hundar vars ägare är bosatt inom arrangerande lokalavdelning tävlar om kvalificering.
- I det fall antalet platser till kvaltävlingen är begränsat så har hundar vars ägare tillhör lokalavdelningen företräde.
- Hund som samägs av personer som tillhör olika lokalavdelningar får endast tävla om kvalplats vid en (1) kvaltävling. Ägare är i detta fall skyldig att i samband med anmälan informera om att hunden ska tävla om kvalificering.
- Kvaltävlingens bästa hund vars ägare är bosatt inom arrangerande lokalavdelning blir kvalificerad att delta i finaltävlingen. Tävlingens näst bästa hund vars ägare är bosatt inom arrangerande lokalavdelning blir ”reserv” och kvalificerad att delta i finaltävlingen om kvaltävlingens bästa hund inte kan delta.
- Deltagande i finaltävling sker på hundägarens egen bekostnad.
- Finaltävling arrangeras i samband med BISS.
- Samtliga ägare till deltagande hund måste vara medlemmar i SRRS.

Organisation: Västra
Datum: 2019-05-01
Starttid: 09:00
Sista anmälningsdag: 2019-04-17
Anmälan:

Anmälan skickas via e-post till vastra@srrs.org. Ange hundens namn, regnr och ägarens namn samt mobilnr. OBS! Anmälan är giltig när både betalning och mejlanmälan mottagits.

Anmälningsavgift:

450 kr/hund sätts in på SRRS Västras plusgiro: 19 19 32-3. 100 kr rabatt om man som ägare anmäler två eller fler hundar, exempel 800 kr för två hundar. Ange hundens namn och ägare. Anmälan giltig när betalning samt mejlanmälan är gjord.

Medlemskap: Ägare till deltagande hund ska vara medlem i SRRS.
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Titti Jansson 070/2582854 eller per mejl, vastra@srrs.org.

Övrig information:

PM och vägbeskrivning kommer att skickas ut ca sju dagar innan tävlingsdagen.

Adress: Väne Ryr, Bojetorpet 225, 462 93 Vänersborg
Karta:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor