INSTÄLLD - Ridgebackspecialen BISS-20 (utställning)

INSTÄLLD

På grund av rådande Coronapandemi och direktiv från SKKs centralstyrelse har detta evenemang tyvärr ställts in med hänvisning till force majeure.

Direktiv från SKKs centralstyrelse >>
Force majeure på grund av covid-19>>

----------
SRRS/Södra hälsar er alla varmt välkomna till årets nationella Ridgebackspecial som är den 42:a i ordningen!

Platsen vi har valt för årets arrangemang ligger mitt i Skåne med närhet till både Ringsjön och vackra strövområden. Hos Backagården Kurs- & Konferenscenter finner dessutom både deltagare och besökare ett trivsamt och prisvärt boende i direkt anslutning till tävlingsplatsen. Vi ser fram emot en mycket rolig helg tillsammans!

Organisation: Södra
Datum: 2020-08-01 - 2020-08-02
Tävlingsstatus: Nationell
Domare: INSTÄLLD Lindsey Barnes (GB)
Sista anmälningsdag 1: 2020-06-23
Sista anmälningsdag 2: 2020-06-30
Anmälan:

Anmälan görs via SKKs Internetanmälan senast sista anmälningsdag klockan 12:00 på dagen.
Vi är tacksamma om du som har tillgång till e-post och skrivare i samband med anmälan markerar kryssrutan "Önskar bekräftelse, nummerlapp och ringfördelning per e-post” som finns på sidan där ägaruppgifter anges (röd text). På så sätt så får du ditt PM med nummerlapp lite tidigare än när det skickas via post och vi som arbetar ideellt inom SRRS sparar både tid och miljö.

Svenskägd hund måste vid anmälningstidens utgång vara registrerad hos SKK. För utlandsregistrerad hund som inte tidigare har deltagit vid utställning/tävling i Sverige krävs att en kopia på stamtavlan samt i förekommande fall en kopia på championatbekräftelse/r skickas till angiven kontaktperson senast 7 dagar före första anmälningsfristen.

Anmälningsavgift:
Klass Anmälningfrist 1 Anmälningfrist 2
Valpklass 210 SEK 290 SEK
Officiell klass 370 SEK 450 SEK
Veteranklass 110 SEK 190 SEK
Mönstring 210 SEK 290 SEK

 

Betalning: Betalning sker i samband med internetanmälan. Saknas möjlighet till betalning via Internet vänligen kontakta nedan angiven kontaktperson i god tid innan önskad anmälningsfrist utgår.
Medlemskap:

Samtliga ägare till svenskregistrerad hund ska vara medlemmar i SRRS. Med ägare avses den eller de person/er som är registrerade som ägare hos Svenska Kennelklubben (SKK). Samtliga ägare till utlandsregistrerad hund som deltar i officiell klass ska vara medlemmar i SRRS alternativt i av SKK erkänd utländsk kennelklubb.

Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Gisela Lindberg via mobil 0723-84 88 78 eller e-post biss20@srrs.org.

Övrig information:

Program

Lördag 1 augusti
09:00   Lydnadstävling (officiell)
  För mer information om lydnadstävlingen, se här >>
  Exteriörbedömning valpar
  Valpklass hanar 4-6 mån, Valpklass hanar 6-9 mån, Bästa hanvalp
Valpklass tikar 4-6 mån, Valpklass 6-9 mån, Bästa tikvalp, Bästa valp
  Exteriörbedömning hanar
Juniorklass, Unghundsklass, Bruks-jaktklass
  Lunchpaus (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
  Exteriörbedömning hanar
Öppen klass, Championklass, Veteranklass, Bästa hanhund
  Specialklasser hanhundar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser
18:00 Mingel och prisutdelning till listvinnare
  Prisutdelning till vinnande hundar på SRRS utställningslista, viltspårlista, noseworklista, lydnadslista, rallylydnadslista, brukslista och agilitylista 2019.
19:00 BISS-middag
  Förbeställd middag. Mer infromation kommer.
Söndag 2 augusti
  Exteriörbedömning mönstring
10:00 Mönstringsklass hanar, Mönstringsklass tikar, Bästa mönstring
  Exteriörbedömning tikar
Juniorklass, Unghundsklass, Bruks-/jaktklass, Öppen klass
  Lunchpaus (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
  Exteriörbedömning tikar
Championklass, Veteranklass, Bästa tik
  Finaler
Bästa veteran, BIR & BIM, Avelsgrupper, Uppfödargrupper
  Specialklasser tikar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser

Specialklasser
Under helgen finns det möjlighet att delta i våra inofficiella specialklasser Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge och Bästa rörelser (hanhundar på lördagen och tikar på söndagen). Anmälningsavgiften är 20 SEK per hund och klass och anmälan och betalning görs direkt i tävlingssekreteriatet. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Har din hund ett skönhetsfel? Var med i mönstringen!
Du som har en hund med skönhetsfel (exempelvis ridgelös, ridgefel, bettfel eller liknande) är varmt välkommen att delta i vår mönstringsklass. Det är ett utmärkt tillfällt att få ett skriftligt exteriört omdöme av din hund - skönhetsfelet undantaget - vilket kan vara både roligt och värdefullt även om du och din hund normalt ägnar er åt andra aktiviteter än utställning. Och precis som på "vanlig utställning" finns såklart fina priser till placerade hundar!

Tipspromenad för alla
Alla ridgebackägare är välkomna att gå vår tipspromenad när man själv önskar mellan klockan 10-16 på lördagen. Promenaden i vacker lövskog börjar och slutar alldeles intill tävlingsplatsen, tipslappar hämtas och lämnas i tävlingssekreteriatet. Prisutdelning sker i samband med lördagskvällens “mingel”.

Servering
Information kommer.

Mingel och prisutdelning till listvinnare 2019
På lördagkvällen anordnas ”mingel” intill tävlingsplatsen där vi under festliga former delar ut välförtjänta rosetter och vandringspriser till 2019 års vinstrikaste hundar inom utställning, viltspår, nosework, lydnad, rallylydnad, bruks och agility. Du är varmt välkommen att vara med och mingla även om du inte önskar delta i den efterföljande middagen!

Har du som ägare till en av vinnarna (de tio bäst placerade hundarna på respektive lista) inte möjlighet att vara på plats och hämta din rosett så är vi tacksamma om du ber någon bekant som är närvarande att hämta den åt dig. Önskar du få din listrosett hemskickad med ordinarie post efter utställningen så debiteras en minimiavgift a’ 50 SEK per försändelse och därutöver självkostnadspris. Kontakta i förekommande fall SRRS/TK via e-post efter BISS-20.

BISS-middag
Efter minglet på lördagkvällen anordnas en gemensam middag i anslutning till tävlingsplatsen där vi hoppas att få se så många som möjligt! Mer info kommer. Vi ber boende på Backagården notera att anläggningen inte tillhandahåller någon annan restaurang på lördagskvällen.

Kom som du är - det trevliga sällskapet är alldeles gratis!

Tävlingskatalog
Tävlingskatalog kan köpas i samband med Internetanmälan för 40 SEK/st. Katalogen hämtas i sekretariatet på tävlingsdagen gentemot den katalogbiljett som finns infogad på bekräftelsen som skickas ut tillsammans med PM:et.

Katalog kan även köpas i sekretariatet på tävlingsdagen för 50 SEK/st. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Parkering
Gratis parkering finns på gångavstånd från tävlingsplatsen så långt platserna räcker, vänligen följ våra funktionärers anvisningar. Tänk på att under inga omständigheter lämna hundar i varma bilar!

Tält
Tält får sättas upp på anvisade platser från och med fredag 2020-07-30 klockan 19:00. Observera att tält får inte resas under pågående lydnadstävling på lördagen.

Fotografering
Fotografering av vinnande hundar i samtliga klasser samt alla tio placerade hundar i Bästa hundsklass och Bästa tikklass sker på anvisad plats direkt efter att hela klassen är bedömd.

Boende
På Backagården finns boende både i form av enkelrum (två enkelrum delar på en wc/dusch), dubbelrum (ej hund) och ett fåtal stugor. Priser och mer information om bokning kommer.

SRRS Årsbok 2019
SRRS Årsbok 2019 kommer att finnas till försäljning i sekreteriatet för 200 SEK. I årsboken återfinns bland annat sammanställningar över årets alla valpkullar, röntgenresultat, mentalbeskrivningar samt tävlingsresultat, domarkritiker från årets utställningar och listresultat varvat med trevliga bilder och reportage. Måste finnas i varje ridgebackälskares bokhylla så missa inte tillfället!

Renhållning
För att helgen ska bli så trivsam som möjligt så är vi tacksamma om vi kan hjälpas åt att hålla rent både runt oss själva och våra hundar. Papperskorgar och sopsäckar kommer att finnas runt om på området och saknas hundbajspåsar så finns gratis sådana att hämta i tävlingssekreteriatet.

Regler

Utställnings- och championatregler på svenska (pdf)
Show regulations in english (pdf)

Adress: Backagården, Stenskogen 735, 24391 Höör
Sponsorer:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo