Banrace på sköna Österlen i Östra Tommarp

Fotograf: Gisela Lindberg
Fotograf: Gisela Lindberg
Fotograf: Gisela Lindberg
Fotograf: Gisela Lindberg
Fotograf: Gisela Lindberg
Artikeldatum: 2019-09-01

Varmt och soligt var det när SRRS Södra hade banrace nere på sköna Österlen på Cimbrias hundkapplöpningsbana i Ö Tommarp lördagen den 31 augusti, Cimbrias medlemmar hade öppnat upp kiosken och tänt grillen och laddat kaffekokaren så det fattades inte något denna underbara sensommardag.

Det var 18 hundar anmälda både nybörjare och de som provat på det några gånger innan så de hundar som inte provat banrace tidigare fick börja med att springa ett upplopp på c:a 80 meter efter en släphare för att se om detta var något som kunde behaga eller intressera hundarna och det var blandade reaktioner, de som har lite jakt i sig fattade direkt och satte av efter haren och sprang med glädje hela upploppet andra fick prova ett par gånger innan de fattade att de inte fick tag i haren och då struntade i den och tog istället eget initiativ och visa upp sig från sin bästa sida inför den samlade publikens glädje och hejarop.

Sen var det dags för den riktiga haren och chansen att få springa ett helvarv på den drygt 500 meter långa banan men även här var det skiftande intresse många sprang bara till första kurvan och det är väl en Ridgeback i ett nötskal "Varför ska jag springa efter en låtsas hare?". Några fuskade och sneddade sen hade vi Zelma som var så exalterad att hon tjuvstartade och sprang nästan hela varvet innan hon kom på att haren inte var med, sen hade vi Safi som sprang hela första kurvan men sen stannade och undrade varför matte inte sprang efter så efter några försök fick vi även en rätt bra tid på matte Emma.

Stort Grattis till Rossi som var snabbast på helbana tätt följd av Zuri, Blanca och Zelma som blev fyra klockad på andravarvet när hon fick syn på haren igen, bästa upplopp efter släp hare vann Khiton tätt följd av Kathla, Nelson och Khrista som fyra.

Vi från SRRS Södra vill tacka samtliga deltagande hundar och familjemedlemmar för en trevlig dag Cambrias hundkapplöpningsbana, och håll koll på hemsidan och facebook efter nästa aktivitet så ses vi snart igen.

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo