Ridgebackspecialen BISS-17 (utställning)

Varmt välkomna till vackra Värmland och staden Karlstad, där solen alltid skiner! I år arrangeras BISS-2017 av SRRS Västra på Skutberget i Karlstad. Området ligger precis vid Vänern med både camping och hundbad i nära anslutning till utställningsområdet. På Skutberget finns också ett flertal motionsspår varav ett träningsspår, badstränder, klippor och fritidsaktiviteter.

Fredag 4 augusti börjar vi med lydnadstävling, startklass, klass I och II. Under lördag 5 augusti sker mönstring, valpar och hanar, söndag 6 augusti bjuder på tikar, grupper och finaler.

Vi i SRRS Västra hela familjen varmt välkomna till BISS-2017!

Organisation: Västra
Datum: 2017-08-05 - 2017-08-06
Starttid: 09:00
Tävlingsstatus: Nationell
Domare: Petra Stracke (DE)
Sista anmälningsdag 1: 2017-06-27
Sista anmälningsdag 2: 2017-07-04
Anmälan:

Anmälan görs via SKKs Internetanmälan senast sista anmälningsdag klockan 12:00 på dagen.

Vi är tacksamma om du som har tillgång till e-post och skrivare i samband med anmälan markerar kryssrutan "Önskar bekräftelse, nummerlapp och ringfördelning per e-post” som finns på sidan där ägaruppgifter anges (röd text). På så sätt så får du ditt PM med nummerlapp lite tidigare än när det skickas via post och vi som arbetar ideellt inom SRRS sparar både tid och miljö.

Svenskägd hund måste vid anmälningstidens utgång vara registrerad hos SKK. För utlandsregistrerad hund som inte tidigare har deltagit vid utställning/tävling i Sverige krävs att en kopia på stamtavlan samt i förekommande fall en kopia på championatbekräftelse/r skickas till angiven kontaktperson senast 7 dagar före första anmälningsfristen.

Anmälningsavgift:
Klass Anmälningfrist 1 Anmälningfrist 2
Valpklass 210 sek 250 sek
Officiell klass 370 sek 410 sek
Veteranklass 110 sek 150 sek
Mönstring 210 sek 250 sek

 

Betalning: Betalning sker i samband med internetanmälan. Saknas möjlighet till betalning via Internet vänligen kontakta nedan angiven kontaktperson i god tid innan önskad anmälningsfrist utgår.
Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid allmänna frågor eller funderingar välkommen att kontakta Titti Jansson via telefon 0702-58 28 54 eler e-post ordforande.vastra@srrs.org.

Vid frågor om boende ta i första hand kontakt med stället där du har tänkt bo (se nedan), annars Helena Wassén via telefon 0736-39 92 91 eller e-post sekreterare.vastra@srrs.org.

Övrig information:

Program

Fredag 4 augusti
17:30    Lydnadstävling (officiell)
  Startklass (5 st), Prisutdelning samtliga klasser
Prisutdelning av vandringspriser till lydnadstävlingen.
   
Lördag 5 augusti
09:00    Mönstring (inofficiell)
  Mönstringsklass hanar (1 st), Mönstringsklass tikar (2 st), Bästa mönstringshund
    Exteriörbedömning valpar (inofficiell)
  Valpklass hanar 4-6 månader (4 st), Valpklass hanar 6-9 månader (5 st), Bästa hanvalp
Valpklass tikar 4-6 månader (9 st), Valpklass tikar 6-9 månader (2 st), Bästa tikvalp, Bästa valp
  Exteriörbedömning hanar (officiell)
Juniorklass (5 st), Unghundsklass (6 st), Bruks-/jaktklass (1 st)
  Lunchpaus och prisutdelning (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
  Exteriörbedömning hanar (officiell)
Öppen klass (9 st), Championklass (12 st), Veteranklass (1 st), Bästa hanhund
  Specialklasser hanhundar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser
17:30 Mingel vid utställningsringen
  Prisutdelning för SRRS guldhundslista, viltspårlista, lydnadslista, rallylydnadslista, brukslista och agilitylista 2016.
18:30 Gemensam middag
  Välkommen till gemensam middag i restaurangen cirka 100 meter från utställningsplatsen. Föranmälan.
   
Söndag 6 augusti
09:00 Exteriörbedömning tikar (officiell)
  Juniorklass (11 st), Unghundsklass (3 st), Bruks-/jaktklass (6 st), Öppen klass (10 st)
  Lunchpaus och prisutdelning (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
  Exteriörbedömning tikar (officiell)
Championklass (18 st), Veteranklass (6 st), Bästa tik
  Finaler
Bästa Veteran, BIR & BIM, Avelsgrupper (6 st), Uppfödargrupper (10 st)
  Specialklasser tikar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser

After Show – mingel och gemensam middag
På lördagkvällen med start 17:30 anordnas ”mingel” vid utställningsringen där prisutdelning till 2016 års listvinnare kommer att ske. Självklart är du välkommen till minglet utan att delta i den efterföljande middagen. Strax innan 18:30 går vi gemensamt till restaurangen som ligger cirka 100 meter från utställningsplatsen. Vi sitter ute om vädret tillåter, annars inne i restaurangen.

Mat inklusive ett glas vin, öl eller alkoholfri dryck erbjuds för 150 SEK/person. Du kan välja mellan Kycklingspett med pommes, First Camp Burgare, Natchotallrik eller Vegetarisk lasange. Barn under 12 år kan beställa från barnmenyn som finns och betalas på plats.

Anmälan görs genom att skicka namn på samtliga deltagande personer, önskad maträtt samt eventuella kostallergier till kassor.vastra@srrs.org och betala till SRRS/Västras plusgiro 19 19 32-3 senast den 21 juli 2017. Ange namn på betalningen. Din anmälan är giltig först när betalningen kommit SRRS/Västra tillhanda. Vid återbud så återbetalas inte avgiften. Vänligen observera att hundar inte är välkomna i restaurangen, men trevligt sällskap utlovas ändå! :-)

Prisutdelning till listvinnare 2016
Vid lördagskvällens mingel kommer välförtjänta rosetter att delas ut till 2016 års vinstrikaste hundar inom utställning, viltspår, lydnad, rallylydnad, bruks och agility. Har du som ägare till en av vinnarna (de tio bäst placerade hundarna på respektive lista) inte möjlighet att delta vid minglet så är du välkommen att hämta den i sekretariatet istället. Är du inte på plats alls under helgen så är vi tacksamma om du ber någon bekant som är närvarande att hämta den åt dig.

Parkering
Gratis parkering i anslutning till tävlingsplatsen, vänligen följ skyltar och våra funktionärers anvisningar. Tänk på att under inga omständigheter lämna hundar i varma bilar!

Tält
Utställartält får sättas upp på anvisade platser från och med fredagen den 4 augusti efter att lydnadstävlingen är avslutad (cirka 20:00).

Servering
Fika och lättare lunch finns att köpa i anslutning till utställningsplatsen. Medtag kontanter.

Tävlingskatalog
Har du förköpt utställningskatalog så hämtas denna i sekretariatet i utbyte mot den katalogbiljett som finns infogad på bekräftelsen. Tävlingskatalog kan också köpas i sekretariatet för 40 SEK/st. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Fotografering
Fotografering av vinnande hundar i samtliga klasser samt alla tio placerade hundar i Bästa hanhundsklass och Bästa tikklass sker på anvisad plats direkt efter att klassen är färdigbedömd.

Specialklasser
Under helgen finns det möjlighet att delta i våra inofficiella specialklasser Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge och Bästa rörelser (hanhundar på lördagen och tikar på söndagen). Anmälningsavgiften är 20 SEK per hund och klass och anmälan och betalning görs direkt i tävlingssekreteriatet. Vi är tacksamma för jämna pengar! Även Rhodesian ridgebacks som inte är anmälda till utställningen är välkomna, dock måste registreringsbevis och vaccinationsintyg uppvisas vid anmälan.

Renhållning
För att helgen ska bli så trivsam som möjligt så är vi tacksamma om vi kan hjälpas åt att hålla rent både runt oss själva och våra hundar. Papperskorgar finns runt om på området och saknas hundbajspåsar så finns gratis sådana att hämta i tävlingssekreteriatet.

Hundar som inte deltar i utställningen
Hundar över 4 månader som inte deltar i utställningen är välkomna in på utställningsområdet mot uppvisande av giltigt vaccinationsintyg.

Avmaskning
För utländska hundar som behöver avmaskas innan hemresan kommer veterinär finnas på plats för detta lördag och söndag klockan 10:00-11:00. Medtag egna avmaskningstabletter. Pris 100 SEK/hund exklusive tabletter.

Boende

  • First Camp Skutberget
    För att boka boende på området kontakta First Camp Skutberget. Det finns flertalet stugor där hund är tillåtet och flertalet campingplatser. Ett tips är att vara ute i god tid då det är mitt under högsäsong även för andra semestersugna tvåbenta och fyrbenta. Om du anger bokningskoden SRRS/Västra så får du 10 % rabatt på ditt boende här. Läs mer här >>
  • Bomstad
    Ett par kilometer ifrån Skutberget finner du också Bomstad, en camping som har en av Karlstads bästa badstränder.Läs mer här >>
  • Övriga hotell
    Cirka tio minuter ifrån Skutberget ligger centrala Karlstad där flertalet hotell finns så som Scandic Klarälven, Scandic Karlstad City, Hotell Drott (nära järnvägsstationen), och Elite Stadshotellet Karlstad med flera.

Köpcenter
Om du vill handla mat eller något du annat du glömt så tar du dig enkelt till Bergviks köpcenter på fem minuter med bilen. Läs mer här >>

Andra aktiviteter
Om du vill veta vad mer du kan göra när du ändå är i Värmland så kan du läsa mer här >>

Regler
Utställnings- och championatregler på svenska (pdf)
Show regulations in english (pdf)

Adress: First Camp Skutberget, Skutberget, 65346 Karlstad
Karta:
Sponsorer:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor