Välkommen till SRRS Centralorganisation

Rhodesian ridgeback har sitt ursprung i södra Afrika där den främst användes till jakt och som vakthund. I Sverige är rasen i första hand en uppskattad sällskapshund men används också framgångsrikt bland annat vid eftersök. Rhodesian ridgeback tillhör rasgrupp 6 "Drivande hundar samt sök- och spårhundar".

Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige (SRRS) är en specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK) och är därmed SKKs samtalspartner i de frågor som rör rhodesian ridgeback. SRRS har idag mellan 1350-1400 medlemmar och har i egenskap av specialklubb bl.a rätt att arrangera officiella prov och utställningar.

Nu finns en sammanställning av resultatet från SRRS hälsoenkät för hundar födda 2011 (8 år) och 2016 (3 år) tillgänglig via hemsidan. Stort tack till alla som tagit sig tid att fylla i enkäten och därmed också lämnat ett bidrag till hälsoarbetet!

...

Läs mer »

Enligt rekommendation från SRRS/TK så ändras poängberäkningen för lydnadslistan och noseworklistan från och med 2020-01-01, men i övrigt är reglerna desamma som tidigare. För de övriga vinnarlisorna så är regler och poängberäkning desamma som föregående år.

Den nya poängberäkningen hittar...

Läs mer »

Hälsan hos vår ras är av största vikt för både specialklubben, ridgebackuppfödarna och inte minst för hundarna och hundägarna. Som ett led i arbetet för en god hundhälsa samlar SRRS årligen in hälsoenkäter från ägare av rhodesian ridgebacks som fyllt tre respektive åtta år, och nu har turen...

Läs mer »

Bilden är ett montage

Tillsammans med Arrak Outdoor har vi tagit fram en väst och en jacka, snyggt prydd med SRRS logotype på ryggen. Så nu kan du visa vilken ras och klubb du tillhör!

Det finns en svart Softshellväst och en svart Softshelljacka, båda med rött tryck. Båda plaggen är unisex med stor ryggficka...

Läs mer »

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor