RR-Race

Den 13 juni 18:00 anordnar SRRS Östra ett race för våra Ridgebacks, både för dig som testat innan och för dig som aldrig testat!

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig, om du vill anmäla flera hundar så fyll i formuläret flera gånger!

Maxantalet hundar som kan delta är 20 st, det är först till kvarn som gäller!
_________________

Var: Åkers Kanal Greyhound Park (Se vägbeskrivning nedan)
När: 13 juni 18:00
Pris: 100kr
Betalningen sker via överföring till Plusgiro, betalas omgående.
PLUSGIRO: 56 10 91-0

Det kommer att finnas kunnig personal på plats som hjälper till att mäta tid och så vidare.
Vi kommer att maila ut information om hur du värmer upp och stretchar din hund, men det är ditt egna ansvar att det görs.

Åkers Kanal Greyhound Park är belägen cirka 4 mil norr om Stockholm, 300 meter från Åkersberga centrum intill Åkers kanal.

Vägbeskrivning Med bil: E18 mot/från Norrtälje, sväng av väg 276 mot Åkersberga. Kör förbi golfbanan, igenom första rondellen. I andra rondellen, strax före centrum, sväng höger. Fortsätt till höger över järnvägen. Kör rakt fram, före bron efter cirka 150 meter, sväng in höger på stor asfaltsparkering. Restid: cirka 35 minuter från Stockholm City.

Med allmänna kommunikationer från Stockholm: Roslagsbanan till Åkersberga går vanligtvis varje halvtimme. Promenadavstånd till banan från stationen. Restid: cirka 40 minuter från Stockholm (Östra station).
Dessutom finns ett antal bussar som går från Stockholm till Åkersberga.

Vi vill uppmärksamma er på att all träning sker på egen risk.
Det är ägarens ansvar att hund/hundar som anmäls till och deltar i träningen är i god form - dvs friska, fräscha, skadefria samt har en god grundkondition.

Det är viktigt att värma upp sin hund före träningen på banan för att minimera risken för sträckningar/skador eftersom sandunderlaget är väldigt tungt att springa på för en ovan hund - och att varva ner hunden efteråt. Samt att det är lika viktigt att ge hunden möjlighet till återhämtning och vila efter en hård träning, vilket RR racet innebär.

Självklart ska hunden vara klar, uppvärmd och redo när det är dags - och den som ska ta emot hunden ska redan finns på plats borta vid harföraren/harstoppet med uppfångstkoppel + halsband/sele.
Hundarna springer nakna, halsband/sele/ev täcke tas av inne på banan vid släppet.

Vid eventuell användning av harmaskinen - hastighet anpassas till hunden. Hundarna måste inte ha munkorg på sig - endast om de provat på tidigare och de då gett sig på harmaskinen finns krav på munkorg.

Hundarna får gärna vara med och titta vid läktaren men de får INTE skälla/yla, kasta sig mot staketet eller på något sätt störa de hundar som tränar - då får man flytta på sig, lämpligast bakom läktaren.

Barn är självklart varmt välkomna att följa med som publik - men håll dem under uppsikt hela tiden så de ej stör hundarna, klättrar på staketet eller liknande. Små barn får ej beträda banan.

Bra att ta med är vattenskål, eventuellt täcke beroende på vädret, rejält halsband/sele+koppel (EJ STRYP/FLEXI).
Samt ta med extra halsband+koppel att fånga upp hundarna med vid harstoppet.

Tänk på att ge hundarna måltid i god tid innan, minst 4-5 timmar före träning.

Organisation: Östra
Datum: 2018-06-13
Starttid: 18:00
Anmälan:

Anmälan sker via detta formulär: https://goo.gl/forms/KqvjfIfN77Pk0Kew1

Anmälningsavgift:

Pris: 100kr

Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Ulrika Källse via telefon 0735181651 eller via e-post suppleant2.ostra@srrs.org

Adress: Åkers Kanal Greyhound Park, Båthamnsvägen 10, 184 40 Åkersberga
Karta:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo