Nytt vandringspris

<p>SRRS VP till vinnare av SRRS utställningslista.</p>

SRRS VP till vinnare av SRRS utställningslista.

Fotograf: Jessica Persson
Artikeldatum: 2017-07-18

År 2016 hade vandringspriset “Shadyridge Kennels VP till BIR” vandrat i tjugo år och tillföll därmed i enlighet med statuterna den hundägare som erövrat priset flest gånger. Lycklig mottagare blev Ulla Thedin vars hund vunnit priset 1997, 1999 och 2000.

Eftersom detta var ett av SRRS mest uppskattade vandringspris så beslutade SRRS styrelse att ersätta priset med ett nytt. Men istället för att låta priset vinnas av BIR på Ridgebackspecialen - som är en dag, en utställning och en domare - så valde styrelsen att istället sätta upp priset till årlig tävlan på SRRS utställningslista som omfattar alla officiella utställningar.

Priset kommer således att delas ut första gången på Ridgebackspecialen 2017 i Karlstad. Första vinnare blir C.I.B NORD UCH SE VCH EUW- 15 NORD V-15 Emoyeni’s Dot Titiyo för ett framgångsrikt utställningsår 2016. Stort grattis!

*****
SRRS VP TILL VINNARE AV SRRS UTSTÄLLNINGSLISTA
Donerat 2017 av SRRS Centralstyrelse

Priset, bestående av en bronsstatyett av en Rhodesian Ridgeback i rörelse, uppsätts till årlig tävlan på SRRS utställningslista (även kallad Guldhundslista). Priset tilldelas den svenskägda hane eller tik som har uppnått flest listpoäng på SRRS utställningslista sedan SRRS fastställt resultatet efter tävlingsårets slut. Om flera hundar hamnar på samma slutpoäng, efter urskiljningskriterier enligt gällande listregler, så ska priset delas. Samtliga ägare till vinnande hund ska vara medlemmar i SRRS.

Priset utdelas på SRRS Ridgebackspecial (BISS-XX) året efter tävlingsåret. Priset är ständigt vandrande. Förteckning över vinnarna förs av SRRS. Med priset medföljer ett album, där ägaren på egen bekostnad ombesörjer att vinnande hund nedtecknas med hundens namn, födelsedatum, föräldradjur, ägare, uppfödare och foto. Efter vart tionde tävlingsår ska albumet återgå till SRRS centralstyrelse för arkivering.

I händelse av utställningslistans eller klubbens totala upphörande tillfaller statyetten den hundägare vars hund senast har mottagit priset före slutgiltig ansökan om klubbens upphörande tillsänds SKKs i enlighet med SRRS stadgar.
*****

En förteckning över samtliga SRRS vandringspriser återfinns här >>

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor