Välkommen till SRRS

Rhodesian ridgeback har sitt ursprung i södra Afrika där den främst användes till jakt och som vakthund. I Sverige är rasen i första hand en uppskattad sällskapshund för den aktiva hundägaren men används också framgångsrikt bland annat vid eftersök. Rhodesian ridgeback tillhör rasgrupp 6 "Drivande hundar samt sök- och spårhundar".

Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige (SRRS) är en specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK) och är därmed SKKs samtalspartner i de frågor som rör rhodesian ridgeback. SRRS har idag cirka 1500 medlemmar och har i egenskap av specialklubb bl.a rätt att arrangera officiella prov och utställningar.

Söndagen den 10 april 2022 var det dags för SRRS årliga fullmäktigemöte, som är SRRS högsta beslutande organ. För tredje året i rad hölls mötet digitalt med hjälp av mötesverktyget Zoom.

Vid mötet deltog en delegat från SRRS/Södra, SRRS/Östra och SRRS/Västra som bar respektive...

Läs mer »

Dessvärre blev det fel för två hundar i listan över utförda HD- och ED-röntgningar i årskrönikan. Den ena hunden fick dessutom fel kön i listan.

Rätt resultat för dessa hundar ska vara:

  • Amarachi Dynamic Don Harry (H) HD B, ED 0
  • Amarachi Dynamic Donna Belle (T) HD A,...

    Läs mer »

Under perioden 1 april till 30 april 2022 så erbjuds du som medlem i SRRS 20% rabatt på ordinarie pris på Arrak Outdoors snygga och praktiska Softshelljacka och Softshellväst. Plaggen är vattenavvisande (3000 mm i vattenpelare) och har totalt sju fickor, varav en stor ryggficka. De finns både...

Läs mer »

På SRRS hemsida finns nu en uppföljning av hur vi gemensamt ligger till gentemot målen i RAS efter tredje året (t.o.m 2021).

För varje hundras ska det sedan 2001 finnas så kallade “Rasspecifika Avelsstrategier”, förkortat RAS. RAS är en gemensam handlingsplan för hur avel inom rasen ska...

Läs mer »

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo